Sjef De Wilde is aan de beterhand. De renner van Veranda's Willems kwam in de Scheldeprijs zwaar ten val. Hij brak daarbij twee wervels, maar de kans op verlamming is zo goed als onbestaande. "Hij blijft tot vrijdag op de afdeling intensieve zorg."

Sjef De Wilde belandde in de spurt van de Scheldeprijs achter de omheining. De renner brak ook enkele ribben en had een lichte hersenschudding en hersenbloeding.

"Sjef is donderdagavond overgebracht naar het ziekenhuis in Duffel, waar hij tot vrijdag op de afdeling intensieve zorg zal liggen", meldt zijn team.

"Vooral de stabilisatie van zijn hoofd en nek zijn cruciaal. Gelukkig zijn er geen verschuivingen van de wervels en zijn blijvende letsels wellicht vermeden. Nieuwe onderzoeken moeten de ernst van de blessures bepalen, maar hij heeft een goeie nacht achter de rug."

Lucien Van Impe, ploegleider bij Veranda's Willems, is opgelucht met het nieuws. "Het laatste bericht dat ik donderdag kreeg, is dat de kans op verlamming bij Sjef heel miniem zou zijn. Sjef wil zo snel mogelijk weer fietsen maar hij zal in het beste geval drie maanden out zijn."

sporza.beMisschien ook interessant: