Een val in de sprint van de Scheldeprijs is een ware nachtmerrie geworden voor Sjef De Wilde van Veranda's Willems. De 29-jarige renner had een kleine hersenbloeding en moet voorlopig onbeweeglijk stil blijven liggen.

De Wilde brak twee ruggenwervels, liep een barst in zijn rug op en had een lichte hersenbloeding. Omdat de eerste wervel gebroken is en dat een risico inhoudt op verlamming, mag De Wilde niet bewegen.

"Sjef is over een omheining gevlogen", zegt Dieter Deprez van Veranda's Willems. "Na zijn val heeft hij meteen een halskraag gekregen, maar goed ook. Hij was even bewusteloos, maar werd daarna wakker en had ademhalingsproblemen."

Vooral de gebroken ruggewervels baren de dokters zorgen, en dan in het bijzonder wervel C1. Deprez: "De neurochirurgen moeten nog beslissen over een operatie, want die houdt risico's in." Zo is er een kans op verlamming, maar daar wil voorlopig niemand aan denken.

Deprez: "Sjef is wakker en stelt steeds dezelfde vragen, maar herinnert zich nu toch al wel wat meer van de val. Het zal in elk geval een lange revalidatie worden."

Ook Wouter Weylandt en Edvald Boasson Hagen gingen tegen de grond. Weylandt komt er vanaf met schaafwonden, Boasson Hagen reed tegen een boom en brak drie ribben. De Noor van Team Sky is vijf weken buiten strijd.

sporza.beMisschien ook interessant: