Robbie McEwen heeft het einde van zijn carrière al in zijn hoofd zitten. De 36-jarige Australiër wil nog twee jaar voor Katjoesja rijden en dan op het WK 2010 in Geelong in zijn eigen Australië afscheid nemen. Vandaag zien we hem aan het werk in Parijs-Brussel, de koers die hij reeds vier keer won. "Het zal de cirkel rondmaken. Mijn carrière is begonnen in mijn thuisland en daar zal ik ze ook afsluiten", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Toch ontkent McEwen dat hij de laatste twee jaar enkel poen wil scheppen bij de Russen van Katjoesja. "Wie me goed kent, weet dat dat onzin is. Ik koers graag en ik win graag. Ik wil mezelf in de herfst van mijn loopbaan doelen blijven stellen", zegt hij.

"Er zit nog geen sleet op", zegt de Australiër met klem. Dat bewees hij afgelopen zondag nog in Hamburg, waar hij zijn eerste klassieker won. "De rest is gewoon in mijn wiel gestorven."

"Ik heb een schitterende tijd gekend bij Lotto. Ik heb er mijn carrière gemaakt. Maar ik heb nood aan een frisse wind", verklaart hij zijn overstap. "Weet je wat ik wel jammer vind? Dat ik niet langer met Van Avermaet en Roelandts gekoerst zal hebben."

"Voor de internationale spurttop zijn ze nog niet rijp, maar binnen twee jaar wint Van Avermaet de Ronde. Roelandts is dan weer geknipt voor Roubaix."

Cadel Evans neemt wellicht niet deel aan het WK in Varese, weet Het Laatste Nieuws. De Australiër zou bondscoach Neil Stephens laten weten hebben "niet veel trek te hebben in het WK". Vorig jaar in Stuttgart eindigde Evans nog als vijfde.

sporza.beMisschien ook interessant: