Robbie McEwen heeft zijn nieuwe team bekendgemaakt: Katjoesja, de ploeg waar ook Gert Steegmans en Kenny Dehaes zullen rijden. McEwen (36) was einde contract bij Silence-Lotto. Al een tijdje terug had McEwen gemeld dat hij Silence-Lotto zou verlaten. Dat hij naar Katjoesja gaat, is ook geen verrassing.

"Ik kijk er echt naar uit om bij dit team aan de slag te gaan", zegt McEwen. "Ik blijf gemotiveerd om zelf wedstrijden te winnen, maar zie mezelf ook als een mentor van mannen als Gert Steegmans en Kenny Dehaes. Ik wil mijn ervaring ter beschikking stellen van die mannen. Ik ben er zeker van dat we een goede trein zullen vormen", besluit McEwen.

McEwen reed zeven seizoenen voor de Lotto-ploeg. Hij won onder meer drie keer de groene trui in de Ronde van Frankrijk.

De Rus Oleg Tinkov trok eerder ook al kleppers als Filippo Pozzato, Vladimir Karpets en Aleksandr Botsjarov aan, maar is nog op zoek naar een echte klassementsrijder. Tinkov heeft zijn zinnen gezet Carlos Sastre, de winnaar van de Tour. "We spreken al een tijdje met Carlos. Ik hoop dat we hem kunnen overtuigen om bij ons te tekenen. Of we daar het budget voor hebben? Ik heb genoeg geld om twee renners van dat kaliber aan te trekken", klinkt het

sporza.beMisschien ook interessant: