Amaël Moinard heeft de laatste rit van Parijs-Nice gewonnen. Hij haalde het in een sprint tegen zijn medevluchter Thomas Voeckler. De twee konden een jagende groep van een 20-tal renners afhouden in de laatste kilometers. Contador pakt de eindzege in de koers naar de zon.

Amaël Moinard en Thomas Voeckler waren de vluchters van de dag. Na de beklimming van de slotklim, de Col d'Eze, hadden de twee nog een kleine 15 seconden voor op een jagende groep van een 20-tal renners, waaronder de favorieten voor de eindzege.

De twee wisten in de afdaling van de slotklim deze minimale voorsprong te behouden en sprintten voor de ritwinst in de straten van Nice. Daarin bleek Amaël Moinard van Cofidis de snelste.

In de strijd om de eindwinst gebeurde er niet veel. Na een prik van Contador op de Col d'Eze, konden enkel Alejandro Valverde en Joaquin Rodriguez nog volgen. Maar in de afdaling kwam alles weer samen.

Een laatste poging in de slotkilometers van Janez Brajkovic en Luis Leon Sanchez veranderde niks aan de zaak en Alberto Contador pakte zijn tweede eindzege in de koers naar de zon.

sporza.beMisschien ook interessant: