William Bonnet (Bouygues) heeft de tweede rit in lijn in Parijs-Nice gewonnen. De Fransman profiteerde in de sprint van een chaotische slotfase. In de laatste kilometer kwamen drie renners vooraan het peloton ten val door het gevaarlijke parcours. De Nederlander Lars Boom blijft leider.

Al na 4 kilometer gingen vier renners aan de haal: Mangel, De Kort, Mouris en Finetto. Ze reden een maximale voorsprong van 4'15" bij elkaar.

Meer gaf het peloton niet prijs, want de race verliep weer in een razend tempo, over de kaarsrechte wegen en met de wind in de rug.

De vluchters mochten het 175 kilometer uitzingen, pas op 20 kilometer van de streep was de hergroepering een feit.

Op het laatste klimmetje van de dag zette Nikolas Maes (Quick-Step) even aan, maar het was Gautier die alleen wegreed. In de pittige finale brachten Vacansoleil (voor Bozic), Liquigas (voor Chicchi) en Columbia (voor Greipel) alles terug.

Op 600 meter van de streep moesten de renners nog langs een vluchtheuvel. Bole raakte het wiel van een Quick-Stepper en viel, Martin en Casper knalden erop. De spurt was ontregeld. Sagan ging aan, Luis Leon Sanchez ook, maar Bonnett had nog het meeste jus in de benen en kwam er nog net over.

sporza.beMisschien ook interessant: