Op het stadhuis van Brussel is het parcours bekendgemaakt van de doortocht in België van de komende Tour de France. Op zondag 4 juli komt de eerste rit, die van start gaat in Rotterdam, aan het Koning Boudewijnstadion aan. Op maandag 5 juli start de tweede rit aan de voordeur van Koning Albert.

Op zaterdag 4 juli start de Tour 2010 met een proloog in Rotterdam, in Nederland. Een dag later, op 5 juli, eindigt de eerste rit in lijn net voor het Koning Boudewijnstadion. De renners overbruggen die dag 224 kilometer.

Tijdens die eerste rit doet het peloton ook Meise aan, waar Eddy Merckx woont. Tour-organisator ASO wil Merckx op die manier eren. De Belgische wielerkampioen viert dit jaar immers zijn 65e verjaardag.

De aankomstlijn ligt net voor het Koning Boudewijnstadion. De aankomststrook is 1.600 meter lang, meteen de langste finishlijn van de Tour 2010.

De tweede rit, op maandag 6 juli, is uitsluitend op Belgisch grondgebied. De officieuze start wordt gegeven aan de voordeur van Koning Albert, aan het park van Laken, en eindigt in Spa. Afstand: 192 kilometer.

Op dinsdaf 6 juli verlaat de Tour de France ons land met een rit van Wanze, nabij Hoei, naar Porte du Hainaut, in Noord-Frankrijk.

sporza.beMisschien ook interessant: