Maxime Monfort en Jurgen Van den Broeck zijn tevreden over hun tijdrit. Beide Belgen willen er tijdens de laatste drie Tour-dagen ong eens invliegen en hopen nog wat te kunnen stijgen in het klassement.

"Ik wist dat ik mits goeie benen mocht hopen op een plaats in de top 20", zei de Belg van Team Columbia over zijn tijdrit aan Sporza.

"Maar belangrijker dan een plaats in de top 20 is het feit dat ik goeie benen had", zei Monfort. "Dat betekent dat ik nog drie mooie dagen tot in Parijs heb. Daarin kan ik nog iets proberen."

Dinsdag verloor Monfort heel wat tijd en een goed klassement. "Dat is jammer. Ik had gewoon geen kracht in m'n benen. Ook vorig jaar had ik een slechte dag, daar moet ik toch uit leren. Want ik ben in staat om ooit top 10 te halen."

Jurgen Van den Broeck was behoorlijk tevreden over zijn tijdrit. "In het tweede deel voelde ik wel de inspanningen van de voorbije dagen", zei hij aan Sporza. "Maar dat is voor iedereen hetzelfde."

"Ik heb veel op begrop rijden getraind en daarom gaan mijn tijdritten nu wat minder", zei de Silence-Lotto-renner. "Nu moet ik nog meer trainen met mijn tijdritfiets. Het was ook een tijdrit op kracht en dat is niets voor mij."

Van den Broeck stijgt net geen plaatsje in de stand. "We zien wel of ik nog kunnen stijgen. De Ventoux? Ach, dat is een berg als alle andere. Wat mijn tactiek zal zijn? Dat zien we dan wel."

sporza.beMisschien ook interessant: