Lance Armstrong blijft beweren dat hij de ideale ploegmaat is voor Alberto Contador, maar de Amerikaan is ook niet vies van een psychologisch steekspel. Contador zelf ontkent dat er sprake is van spanning. "Er zijn geen problemen", zegt de Spanjaard.

Lance Armstrong heeft tot nu toe altijd volgehouden dat de sfeer bij Astana opperbest is en dat hij zal werken voor Contador als de Spanjaard de beste is. "Maar als ik heel eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat er wat spanning is in het team", zegt Armstrong nu.

"Contador is erg sterk en hij is even ambitieus. Ik hoop gewoon dat ik mijn topvorm haal in de laatste en zwaarste week van de Tour."

Armstrong had het ook nog over de aanval van Contador op weg naar Arcalis. "Het was een indrukwekkende versnelling, maar ik denk wel dat ik meekon."

"Maar ik was verrast en het was niet aan mij om de kloof dicht te rijden. Ik had gedacht dat de anderen Contador zouden terughalen, maar dat gebeurde niet. Ach dat is wielrennen, ik moest het juiste doen."

Alberto Contador heeft kort gereageerd op de verklaringen van Lance Armstrong. "Wat mij betreft is er geen sprake van spanning tussen ons. We hebben een relatie van wederzijds respect", zei de Spanjaard.

Is er iets veranderd in de relatie tussen Armstrong en Contador na Contadors aanval op Arcalis? "Ach, de Tour vraagt zoveel van ons en dus zijn we allemaal moe."

"Daardoor ontstaan er soms spanningen die niets met de Tour te maken hebben. Er zijn geen problemen", verzekerde de winnaar van 2007.

Contador blijft wel op zijn hoede. "Mijn benen mogen me geen enkel moment in de steek laten. Mijn concurrenten willen toeslaan op een slechte dag van mij."

sporza.beMisschien ook interessant: