Als de wind geen stokken in de wielen steekt, kan het straks weer een spurtfeestje worden. "Als de andere ploegen een spurt willen, moeten zij maar rijden", zegt Cavendish.

"Wij zitten met Team Columbia in een luxepositie", vertelde Mark Cavendish bij de start. "We hebben zondag al gewonnen en daardoor is de druk wat weg."

"We zullen niet te veel energie verspillen om alles samen te houden. Als de andere ploegen een spurt willen, moeten zij maar rijden."

"Of Cavendish te kloppen is? Ik zal maar "ja" zeggen, anders rijden de andere teams helemaal niet meer", zegt Erik Zabel, de begeleider van de Brit.

"Voor Mark is het het belangrijkste om Parijs te halen met zoveel mogelijk ritzeges. De groene trui is zijn doel in 2010."

Tom Boonen en Tylar Farrar durven de strijd wel aan te gaan met Cavendish straks.

Boonen zegt dat Quick-Step wel zal rijden "als het nodig is". "Al hebben we de ploeg niet om dat te doen. Nu Van de Walle opgaf hebben we al een mannetje minder, dus is dat niet evident. Bovendien moeten we onze krachten sparen."

Farrar sprintte gisteren naar een tweede plaats achter Cavendish. "Hij was gewoon sneller", aldus de Amerikaan die vlot Nederlands spreekt. "Mijn vorm is goed en hopelijk gaat het vandaag nog wat beter."

"Zondag ging het er heel nerveus aan toe in de sprint, maar dat is normaal in de Tour. Iedereen wil voorin zitten en achter mij zijn ze gevallen. Maar goed, dat is de massasprint: altijd een beetje gek", lachte Farrar.

sporza.beMisschien ook interessant: