Mathieu van der Poel (29) heeft zijn overeenkomst bij Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind 2028. De regerend wereldkampioen zal dan maar liefst 18 jaar onder de vleugels van de gebroeders Roodhooft hebben gefietst. Uniek!

Het zijn memorabele dagen voor Alpecin-Deceuninck. Niet alleen wordt er genoten van de uitzonderlijke teamprestaties in Milaan-San Remo. Mathieu van der Poel zette eerder daags na de Primavera zijn handtekening onder een 10-jarige overeenkomst als ambassadeur van de wielerpartner Canyon.

Bovendien hebben Alpecin-Deceuninck en Mathieu van der Poel ook hun bestaande contract tot eind 2025 ontbonden en verlengd tot maar liefst eind 2028. Deze nieuwe vijfjarige overeenkomst zorgt voor een unieke situatie in de wielersport: Mathieu, die in 2011 zijn eerste stappen bij de broers zette, zal dan maar liefst 18 jaar onder hun vleugels hebben gefietst.
Na 2028 kan/zal Mathieu jaar na jaar beslissen of hij doorgaat als profwielrenner of niet.

In een afzonderlijke overeenkomst breidden Alpecin-Deceuninck en Canyon hun samenwerking uit en zetten ze de winnende relatie voort die eind 2017 begon.

"Logische keuze"

Mathieu van der Poel: “Deze verlenging van de overeenkomst is voor mij een logische keuze. Ik voel mij vanaf het begin bijzonder op mijn gemak in de structuren van Philip en Christoph Roodhooft. Ik ben meegegroeid met het team en heb nog steeds het gevoel dat we vooruitgang boeken. En hoewel we samen al veel successen hebben geboekt, verlang ik nog steeds naar meer. Niet onbelangrijk is dat Alpecin-Deceuninck ook multidisciplinair is. Dit is de perfecte ploeg om weg, mountainbike en veldrijden te blijven combineren."

Foto: Mathieu van der Poel koerst al vele jaren en nog to en met 2028 aan de hand van Christophe en Philip Roodhooft. Foto: © Seb Winter / Canyon.

Philip en Christoph Roodhooft: “We zijn ongelooflijk blij met de verlengde overeenkomst van Mathieu van der Poel. We hadden vanaf het begin een langetermijnplan met hem. De multidisciplinaire visie was daarbij een belangrijk aspect. We hebben elkaar daarin ook snel gevonden. Door de jaren heen hebben we bewezen dat onze structuur en visie werken. Het voelt bijzonder goed dat we ook de komende jaren door kunnen gaan. Net als Mathieu hongeren wij als team nog steeds naar meer successen, en de wereldkampioen speelt daarin een belangrijke rol, samen met een aantal andere talenten die we aan boord hebben, zowel bij de heren- als de damesploeg."

Press officer Alpecin-DeceuninckMisschien ook interessant: