Gennep 6 september 2023 - In de eerste massasprint van de Simac Ladies Tour (Foto: © Getty Images) moest Lorena Wiebes nipt de duimen leggen voor Elisa Balsamo. “Ik kwam net te kort. Dit geeft me alleen maar meer motivatie om vol te gaan voor de volgende sprintersetappe”, aldus Lorena Wiebes, die eveneens ambitieus vooruitblikt naar de tijdrit in Leuven. “Ik ga het beste van mezelf geven en hoop op een goed resultaat.”

In Gennep moest de sprinttrein van ver komen. “Er heerste veel chaos in de laatste drie kilometer. We zaten redelijk ver, maar wisten toch naar voren te komen op twee kilometer van de streep. Lotte Kopecky sneed de laatste bocht aan, maar toen kwam Lidl-Trek met veel snelheid van achteruit. Ik probeerde nog zo veel mogelijk te pushen voor de sprint en kwam terug naast haar. Ik hoopte door het gooien van mijn fiets toch nog met de zege aan te haal te gaan, maar ik kwam net te kort. Het was heel close. Dit biedt alleen maar meer motivatie om morgen het beste van mezelf te geven in de tijdrit. In Lelystad ligt er normaal nog een sprintkans. Hopelijk staat er een beetje meer wind en kan ik daar ‘revanche’ nemen”, aldus Wiebes.

Ploegleidster Anna van der Breggen zag dat de lead-out niet van een leien dakje liep. “De meiden deden een goede lead-out, maar niet perfect. Uiteindelijk verliezen we met een paar centimeter. Dat is niet leuk, maar verliezen hoort ook bij massasprints. Soms valt het jouw kant op en soms niet. Dat het zo nipt was, is wat zuur, maar aan de ander kant zullen de meiden extra hongerig zijn om de volgende lead-out en sprint perfect uit te voeren. Het sprintersveld is hier sterk vertegenwoordigd, wat het extra moeilijk maakt om te winnen. Elisa Balsamo reed een sterke sprint. Ze kwam met veel snelheid van achteruit. Wij zullen leren uit onze foutjes in deze lead-out, bespreken wat beter kan en het later deze week beter proberen te doen.”

Morgen staat er een tijdrit van zeven kilometer op het programma.

SD WORX 2023Misschien ook interessant: