EDE 5 september 2023. Charlotte Kool zette een indrukwekkende openingsritzege in de Simac Ladies Tour neer en reed de korte proloog van 2,4 kilometer ruim vier seconden sneller dan de nummer twee Riejanne Markus.
Kool's overwinning is het resultaat van een deskundige voorbereiding van zowel haarzelf als het team van DSM-Firmenich, met een grote focus op het perfectioneren van de voorbereiding op de race tegen de klok. Kool pakt de eerste leiderstrui in de zesdaagse etappekoers, terwijl DSM-teamgenoot Pfeiffer Georgi ook in de top 10 eindigde met acht seconden achterstand op Kool.
Na de finish zei Charlotte Kool (Foto © Bert Hulleman): “Het was echt een teamprestatie, het team heeft alles perfect gedaan in de voorbereiding. We bereiden ons het hele jaar voor op dit soort prologen en TT’s. Vandaag gaven Kelvin en Albert allebei goede feedback over de bochten en het parcours. Het personeel heeft de voorbereidingen vóór de race en de cooldown perfect geregeld. Het is echt een overwinning voor het team en ik ben erg blij om de eerste overwinning te behalen nadat ik een maand niet heb geracet. Het is echt een goede manier om de wedstrijden weer op te pakken.”
Team dsm-firmenich-coach Kelvin Dekker voegde toe: “Als team besteden we veel tijd aan TT’s en iedereen levert inspanningen – de experts die we hebben op het gebied van positie, aerodynamica, maar ook training en voorbereiding. De meiden krijgen hier veel energie van, dus vandaag waren we klaar om er een knaller van te maken.”
“Voor Charlotte weten we dat dit een grote kans was. Ze had het al een paar weken in gedachten en heeft er een tijdje aan moeten wennen om heel snel bochten te maken, iets waar we als team ook aan hebben gewerkt. Het was echt indrukwekkend om te zien hoe ze vandaag vol vertrouwen de bochten nam. Toen ze de helling afdaalde, wisten we dat het supersnel zou zijn, maar een overwinning met 4 seconden is een grote overwinning voor haar, echt prestigieus tegen deze concurrentes. Maar het is ook een grote overwinning voor het team en voor iedereen die tijd investeert in onze TT-voorbereiding. Het is mooi om met zo’n grote overwinning iets terug te geven aan al die mensen.”

DSM-FIRMENICHMisschien ook interessant: