Het vrouwenpeloton voor 2023 kent een nieuwe sterke ploeg onder leiding van Servais Knaven en Jolien D’hoore. De Belgische voormalige toprenster (40 overwinningen op haar palmares) zet haar carièrre voort in de BMW ploegleiderswagen van het team. De veelal jonge rensters vinden in haar een ploegleidster die hen veel kan bijbrengen. Het team zal zeker goede resultaten boeken en heeft in het nog prille seizoen al leuke successen geboekt.
Foto: Servais Knaven en Jolien D’hoore voor de ploegleiderswagen © Bert Hulleman)
Naast D’hoore heeft nog een grote naam in het wielrennen zich bij het team gevoegd. Servais Knaven boekte ook grote successen in de wedstrijden met één van de hoogtepunten zijn zege in Parijs-Roubaix. Geen wonder dat op de presentatie diverse rensters de hoop uitspraken in deze kasseienklassieker hoog te scoren.
Daarnaast heeft Knaven de laatste jaren zijn sporen verdient als ploegleider bij het sterke Worldteam van Ineos.
“Nee ik voel het echt niet als een degradatie”, memoreerde Knaven op de ploegvoorstelling van het AG Insurance damesteam. “Ik erger me dan ook aan de uitspraak bij de NOS. Daar werd de vergelijking gemaakt of ik van het sterrenteam van Real Madrid naar het vrouwenteam van FC Den Haag zou gaan.” En gelijk heeft hij. Er valt veel eer te behalen wanneer veel van deze nog jonge rensters naar de top gebracht kunnen worden. Niet in de laatste plaats de vier dochters van hem die allen de blauw-witte kleuren van AG Insurance verdedigen.

Bert HullemanMisschien ook interessant: