Brussel 23 februari 2023
In het auditorium van AG Insurance werd de ploeg van de verzekeringsmaatschappij AG voorgesteld. Zowel de U23 ploeg als de Eliteformatie. De juniorenploeg ontbrak op het appèl omdat ze nog op Mallorca bezig waren.
Op de campus in het centrum van Brussel werden de rensters stuk voor stuk voor het voetlicht gehaald door Natasha den Ouden. Zelf oud-renster en als echtgenote van Servais Knaven daarna nooit uit het wielrennen weggeweest.
In 2018 begon zij het project om jonge rensters op te leiden. Aanvankelijk met de ploeg NXTG terwijl in 2022 AG Insurance inhaakte als co-sponsor. Vanaf 2023 dus als hoofdsponsor en Heidi Delobelle, CEO van AG Insurance, verwoordde de policy van de firma als volgt: “Dit team geven we een kans aan het vrouwenwielrennen deel te nemen en we hopen dat deze rensters, die we hier vandaag aan u presenteren, toekomstige generaties zullen inspireren.”
De start van het team in dit nog prille jaar was fantastisch. Vier dagen voor de presentatie werd het eindklassement gewonnen in de vierdaagse koers Setmana Ciclista Valenciana. Nadat Ashleigh Moolman Pasio de tweede etappe had gewonnen, reifde Justine Ghekiere na een sterk optreden in de slotetappe het eindklassement binnen.
Succes dus voor de ploeg die op de steun van Patrick Lefevere kan rekenen. De wielerbaas bracht naast AG Insurance ook Soudal en Quick-Step als sponsor binnen.
Het team (foto van het Elite-team © Bert Hulleman) telt 16 rensters uit 10 verschillende landen. Als sportdirecteur is de in haar carrière zeer succesvolle Jolien D’hoore aangetrokken terwijl de bij de mannenploeg Ineos gelouterde Servais Knaven als sportmanager is toegetreden.
Op het podium spreekt Natasha den Ouden (geheel links) de rensters toe met ook Jolien D’hoore links naast de rensters.

Bert HullemanMisschien ook interessant: