Grenchen 11. februari 2023
Duitsland domineert de korte afstanden voor vrouwen, zowel na de dubbele overwinning in de sprint als in de 500 meter individuele tijdrit. De tijdrit van 500 meter, over 2 ronden van de baan, toonde opnieuw aan dat Duitsland in deze discipline domineert vanwege het grote potentieel van jonge rensters.
Foto van het podium 500 meter: v.l.n.r. 2e plaats Taky Kouame, Europees kampioene Emma Hinze en 3e plaats Hetty van der Wouw.
Emma Hinze won de titel met 32,947 seconden en een uurgemiddelde van 54,633 km/u en dit met een staande start vanaf het startblok. Tweede werd de Franse wereldkampioene Taky Maria Devine Kouame en derde was Hetty Van Der Wouw uit Nederland.
In de individuele achtervolging 3 km wonnen de Duitse vrouwen de titel met Franziska Brausse met een tijd van 3:20.101 minuten, gemiddeld 53.973 km/u voor de Brit Josie Knight en Mieke Kröger uit Duitsland. Nederland was niet vertegenwoordigd in deze discipline.
In de puntenkoers won Anita Yvonne Stenberg uit Noorwegen op superieure wijze de titel met 56 punten. Dit was alweer de 2e EK-titel in haar carrière. In 2022 won Stenberg de EK scratchrace. Nu pakte ze de eerste plaats met 14 punten voorsprong op de Belgische Shari Bossuyt die 42 punten totaliseerde en Marie Le Net uit Frankrijk met 34 punten. Net naast het podium op de 4e plaats vinden we Marit Raaijmakers uit Nederland met 29 punten.
Op de laatste dag van het EK, zullen de toeschouwers, naast de beslissing in het Keirintournooi, als hoogtepunt de twee Madison-races voor mannen en vrouwen meemaken.

Leve de piste! Monique Segesseman

Monique SegessemannMisschien ook interessant: