Dubai Harbour (Dubai), 9 februari 2023
Charlotte Kool (Team DSM) (©Sprint Cycling Agency) heeft etappe 1, de Dubai Stage, van de eerste editie van de UAE Tour vrouwen gewonnen, voor Lorena Wiebes (Team SD Worx) en Chiara Consonni (UAE Team ADQ). Charlotte Kool is de eerste leider van het algemeen klassement en heeft de allereerste rode trui en groene trui van de wedstrijd gekregen.
Enkele seconden na de finish zei de etappewinnaar en nieuwe Red Jersey-houder Charlotte Kool: "Het is een geweldig gevoel om de allereerste winnaar van de UAE Tour vrouwen te zijn en ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb hier heel hard voor getraind. Een mooie etappe en om dan een mooie sprint te produceren. het was ongelooflijk. “Er waren veel valpartijen in de laatste kilometers en we verloren een aantal hele sterke rensters, maar gelukkig kon ik een hele sterke sprint neerzetten. “We gaan morgen weer en ik kan wacht niet om weer te sprinten!”
ETAPPERESULTAAT1 - Charlotte Kool (Team DSM), 109km in 2u47’14”, gemiddelde snelheid 39.107km/u2 - Lorena Wiebes (Team SD Worx) st.3 - Chiara Consonni (UAE Team ADQ) st.

Press-the-UAE-TOURMisschien ook interessant: