Wout van Aert heeft zich voor de derde maal in ruim een week tijd gekroond tot winnaar van een veldrit. In de sneeuw van het Italiaanse Val di Sole snelde de renner van Team Jumbo-Visma daags na zijn zege in Essen andermaal naar de overwinning.

an Aert sloeg vanaf de start bepaald geen modderfiguur. De Belgisch kampioen nestelde zich van begin af aan in de voorposten. Al in de tweede ronde gaf hij er een lap op en dwong hij de voltallige concurrentie tot volgen. Slippertjes bleken op het gladde parcours onvermijdelijk. Van Aert schoof een aantal keren onderuit, maar kon telkens zonder erg zijn weg vervolgen. In de slotfase hield de renner van Team Jumbo-Visma een hoog tempo aan, waarmee hij hoogstpersoonlijk de rode loper uitrolde richting zijn derde seizoenszege.

"Het belangrijkste was om snel te recupereren na enkele schuivers. Het was zo goed als onmogelijk om de gehele race op de fiets te blijven", analyseerde Van Aert vlak na zijn overwinning. De winnaar was onder de indruk van de omstandigheden in Val di Sole. "Ik denk dat we vandaag sport op het hoogste niveau hebben gezien. Vele spectaculaire gebeurtenissen passeerden de revue. De race van vandaag is het bewijs dat veldrijden overal te wereld georganiseerd kan worden. Ik ben blij dat ik onderdeel mocht uitmaken van dit prachtige gevecht. Ik focus me nu allereerst op een trainingskamp met de ploeg, waarna ik mijn crossseizoen zal vervolgen in Dendermonde. Voor nu kan ik spreken van een geslaagde start van deze periode."

JUMBO-VISMAMisschien ook interessant: