Val di Sole. 12 december 2021. Veldrijden in de sneeuw! De wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse Val di Sole was een bijzondere in de reeds veldritten die dit seizoen zijn afgewerkt. In het wintersportoord lag de sneeuw wel zo dik dat het een glibberpartij werd. Voor de slechts 19 jaar oude Fem van Empel was het een kolfje naar haar hand. Vanaf de start was de uit Sint Michelgestel afkomstige renster van Pauwels Sausen - Bingoal aan het front te vinden. Aanvankelijk met Denise Betsema als grootste belager die in haar spoor de Canadese Maghalie Rochette had. De in het veldrijden teruggekeerde Marianne Vos maakte in de beginfase een fout en moest een forse inhaalrace inzetten. In de slotronde kwam ze nog aan het wiel van Van Empel en passeerde haar zelfs. Maar een fout in de voorlaatste bocht maakte dat Van Empel toch de eindzege kon claimen
Rochette maakte het podium compleet.

Een fantastische comeback van Marianne Vos die reed op het sneeuwparcours naar de tweede plek. De voormalig wereldkampioene produceerde een indrukwekkende inhaalrace, maar legde het in de laatste bocht af tegen Fem van Empel toen ze achter een paaltje bleef haken.

Vos: "Ik gokte op een aanval in de laatste afdaling, maar daar maakte ik de fout. Het was daarna nog te kort om haar in te halen. Ik mag blij zijn met mijn tweede plek en met het feit dat ik op het eind nog meedeed voor de overwinning."
Uitslag Elite Vrouwen
1. Fem van Empel (NED) 00:51:50
2. Marianne Vos (NED) +00:06"

3. Maghalie Rochette (CAN)+00:11”
4. Eva Lechner (ITA) +00:23”
5. Denise Betsema (NED) +00:45”
6. Helene Clausel (FRA) +02.03”
7. Alicia Arzufi (ITA) +02.07”
8. Sanne Cant (BEL) +02.42”
9. Puck Pieterse (NED) +02.58”
10. Silvia Persico (ITA) +03.35”Misschien ook interessant: