Wout van Aert heeft in de Ethias-cross in Essen de tegenstand op een hoopje gereden. De Belgisch kampioen finishte met bijna twee minuten voorsprong op de eerste achtervolger. Met zijn tweede crossoverwinning op rij bevestigde de coureur van Team Jumbo-Visma zijn goede conditie.
Foto Wout van Aert in de eerste cross van seizoen 2021/22 in Boom © Patrick Verhoest.
Na de verkenning van het parcours bleek Van Aert er al zin in te hebben. "Hier zijn zowel modderstroken als goed berijdbare stukken te vinden. Beide liggen me wel", aldus Van Aert nog voor het startschot.

De tegenstand was dus gewaarschuwd en Van Aert hield woord met een stevige start. Al bij de tweede ronde vond hij na een enkele hapering zijn cadans en daarna bouwde hij zijn voorsprong op de concurrentie stelselmatig uit.

"Missie volbracht", lachte Van Aert achteraf. ‘‘Al moet ik er meteen bijzeggen dat het echt niet zo gemakkelijk was als het misschien leek. De weide was volledig verzopen, waardoor er best een heel stuk gelopen moest worden. Gelukkig ligt dat lopen me wel."

Van Aert blikte ook al even vooruit op de wereldbekercross van zondag in Val di Sole. "Morgen wachten ons heel andere omstandigheden met ijs en sneeuw. Het zal dan moeilijker zijn om snel het verschil te maken. Wie het best kan omgaan met die specifieke omstandigheden, zal het verschil maken."

Jumbo VismaMisschien ook interessant: