Bondscoach Gerben de Knegt heeft zijn zes selecties klaar voor het komende Europees Kampioenschap Veldrijden. De continentale titelstrijd wordt op zaterdag 6 en zondag 7 november verreden op de VAM-berg in Wijster (Drenthe).

Op het vorige EK (in Rosmalen) wist Nederland drie van de vier titels te veroveren. Bondscoach Gerben de Knegt ziet nu ook volop medaillekansen. ‘’Ik denk dat we in alle categorieën mee kunnen spelen voor de medailles en ook zeker voor een aantal Europese titels. Bij de vrouwen hebben we met Lucinda Brand en Denise Betsema twee rensters in topvorm en Ceylin del Carmen Alvarado heeft een niet onverdienstelijke rentree gemaakt in Zonhoven. Zeker op dit parcours heeft zij kansen, zoals ik bij de mannen een momenteel sterk acterende Lars van der Haar ook zie meestrijden voor de winst. Hoewel het een atypisch veldritparcours is, niet zoals de meeste crossen dus, ben ik wel van de omloop gecharmeerd. We moeten de weersomstandigheden nog afwachten, maar het wordt sowieso een zware wedstrijd met veel op en af. In de jongerencategorieën hebben we ook sterke troeven – zoals een nog ongeslagen David Haverdings bij de junioren – maar er zijn ook sterke uitdagers. Bovendien heb je daar niet altijd het totale plaatje in beeld omdat er nog geen wereldbekers zijn geweest voor andere categorieën dan de elite. ‘’

Zoals bekend zijn Mathieu van der Poel en Marianne Vos niet inzetbaar, zij hebben momenteel een rustpauze ingelast. David van der Poel heeft ervoor gekozen om dat weekeinde een Spaanse veldrit te rijden.

Dit zijn de manschappen van oranje:

Selectie Elite Mannen

Lars van der Haar
Corne van Kessel
Joris Nieuwenhuis
Stan Godrie
Selectie Elite Vrouwen

Lucinda Brand
Annemarie Worst
Denise Betsema
Yara Kastelijn
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Manon Bakker
Aniek van Alphen
Selecties U23 mannen

Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Mees Hendrikx
Luke Verburg
Hugo Kars
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Bailey Groenendaal
Selecties U23 vrouwen

Puck Pieterse
Shirin van Anrooij
Fem van Empel
Femke Gort
Isa Nomden
Iris offerein
Selecties junior mannen

David Haverdings
Mika Vijfvinkel
Guus van den Eijnden
Menno Huising
Bart Kortleve
Jari Prins
Jelte Jochems
Selecties junior dames

Leonie Bentveld
Mirre Knaven
Lauren Molengraaf
Bibi Verzijl
Nienke Vinke
Pem Hoefmans

KNWU Communicatie Topsport en PersvoorlichtingMisschien ook interessant: