De Parijs-Roubaix van 2021 was doorspekt met drama's. Slecht weer, verharde stukken met modder en veel water bepaalden het verloop van de wedstrijd. Na vele jaren was het weer een echte race door de Hel van het Noorden.

Foto: Het podium in Roubaix. (© ASO/Pauline Ballet)

Van winnaar Sonny Colbrelli is bekend dat hij in veel races worstelt met leiderschap. Zijn kopwerk wordt tot een minimum beperkt. Dankzij Mathieu Van der Poel was hij de coureur die er het meest van profiteerde dat de 3-mans-kopgroep op de open wielerbaan van Roubaix kwamen en voor de zege konden sprinten. Colbrelli, ook hier op het achterwiel van Vermeersch, pakte de overwinning voor de Belg. Van Der Poel bleef op plaats drie steken.
De ongelukkige Giani Moscon (Italië) die lange tijd alleen aan de leiding had gereden, kreeg een lekke achterband en moest zelfs van fiets wisselen. Hij gleed ook nog eens een keer uit en viel. Dit kostte veel tijd en zijn voorsprong slonk behoorlijk. De achtervolgers onder leiding van Van Der Poel haalden hem in de sector Carrefour de l'Arbre in en hij verloor ook direct het contact met de kopgroep om uiteindelijk toch nog vierde te worden. Wat Van der Poel ook probeerde, hij kon zijn metgezellen niet kwijtspelen. De sprint op de wielerbaan was een ongelijke. Van der Poel had de meeste krachten verspeeld en kon niet echt meesprinten voor de zege. Even leek het erop dat de jonge Florian Vermeersch zijn wiel nog als eerste over de streep zou drukken maar sluwe vos Colbrelli klopte hem nipt. Vermeersch was zeker een terechte winnaar geweest want hij reed heel veel kilometers in de aanval. Een renner om in de toekomst in Parijs-Roubaix rekening mee te houden.

Van de 174 gestarte renners gaven 70 de strijd op terwijl 10 renners te laat arriveerden in Roubaix.Misschien ook interessant: