Ze had zo haar zinnen gezet op de hoofdprijs in de eerste uitgave van Parijs-Roubaix voor vrouwen. Marianne Vos had alles gezet op de tweede helft van september en de eerste zaterdag van oktober. Ze was in topvorm en kwam op elk lijstje van de favorieten voor.
Het parkoers van het wereldkampioenschap in België was haar op het lijf geschreven. En dat bleek ook wel want tot in de finale verliep alles goed voor haar.
Maar op de streep in Leuven werd ze nipt geklopt. Tweede achter de Italiaanse Balsamo.
Ze tankte er vertrouwen uit om de zo begeerde zege in Parijs-Roubaix te realiseren. Marianne was één van de voorvechtsters om een P-R voor vrouwen op de kalender te krijgen.
Vos was de gehele wedstrijd in beeld in de kopgroep. En in de finale toonde zich de beste van het peloton. Alleen was er een ongelooflijk sterke Lizzy Deignan.
Niemand had verwacht dat deze Britse die vanaf de eerste kasseistrook het hazepad koos het zou volhouden tot de eindstreep op de wielerbaan van Roubaix.
Het peloton liet Deignan weglopen tot meer dan twee-en-een-halve minuut. Vos toonde hoe sterk ze was en knabbelde er een minuut vanaf. Maar Deignan gaf geen krimp en verzwakte niet.
Voor Vos dus opnieuw een tweede plaats. Op het podium was er toch een glimlach bij Marianne. Verloren van een sterke renster maar wel ruim voor de derde op het podium: Longo Borghini. (Foto: © ASO/Fabien Boukla)Misschien ook interessant: