Gijs Leemreize heeft de Ronde de l’Isard gewonnen. De jonge Nederlander van Team Jumbo-Visma wist met een indrukwekkende solo de rit- en de eindzege te veroveren. (Foto: © Jumbo Visma).

Vanaf de eerste klim trok de zwart-gele formatie de gashendel open. Leemreize reed vervolgens weg bij het peloton en wist het gat naar de koplopers te overbruggen alvorens hij aan zijn solo begon. Op de finish in Saint-Girons reed de 21-jarige renner naar zijn eerste overwinning van het seizoen. Ploeggenoot Johannes Staune-Mittet, die in de Franse rittenkoers de derde etappe op zijn naam wist te schrijven, eindige in de slotetappe en in het eindklassement op de vierde plek.

Leemreize had zich geen mooiere eerste overwinning voor kunnen stellen. "Het team reed fantastisch. De jongens hielden me goed van voren gepositioneerd en maakten de koers hard op de klim. Ik had een superdag en op vijfhonderd meter van de top kon ik wegrijden bij mijn concurrenten. Vervolgens begon ik aan mijn solo. Ik reed naar de koplopers en kwam alleen aan de leiding. De laatste twintig kilometers waren onwijs zwaar. Het is mijn eerste echte overwinning en dat voelt erg goed."

JUMBO-VISMAMisschien ook interessant: