Ploegleider Grischa Niermann is meer dan trots op de prestatie van de Vuelta-ploeg. "Het is schitterend om de Vuelta op deze manier af te sluiten. We wisten dat Primoz de grote favoriet was voor de tijdrit. Hij moest nog wel diep gaan, maar het is gelukt om ook nog de tijdrit te winnen. Een geweldige dag. Ik heb de afgelopen weken een sterke ploeg gezien. Als ik terugkijk naar de laatste drie Vuelta’s, dan is dit de editie waar we de gehele ronde alles onder controle hadden. Ik denk dat we het goed hebben gespeeld. Ik besef hoe bijzonder het is om voor de derde keer op rij te winnen."

De JUMBO VUELTA ploeg in het speciaal voor de derde overwinning van Roglic ontworpen shirt. Foto: © Unipublic / Photogomez Sport

Ook algemeen directeur Richard Plugge sprak zijn bewondering uit voor het team in de Vuelta. "De afgelopen weken heb ik vol trots beleefd. We hebben een heel sterk team gezien. We hebben op een goede manier de koers kunnen controleren. Hoe sterk we als team waren, in de volle breedte, dat maakt me heel erg trots. Primoz is een van de drie renners die drie keer op rij de Vuelta wint. Ik denk dat we ons moeten blijven realiseren dat het voor weinigen is weggelegd om een grote ronde te winnen. Dit is daarom heel knap. Het went nooit en dit is iets om heel erg trots op te zijn. We zijn dit seizoen wederom een van de beste teams ter wereld. We zien weliswaar nog steeds verbeterpunten, dus daar blijven we ook de komende jaren hard aan werken."

JUMBO-VISMAMisschien ook interessant: