Gualdo Tadino, 12 maart 2021 - Na Wout van Aert (Jumbo-Visma) in etappe 1 en Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) in etappe 2, pakte Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) “zijn” overwinning in Gualdo Tadino. (Foto © LaPresse)
33 Jaar nadat vader Adri ook zijn zege in de Tirreno pakte. De Nederlandse kampioen klopte zijn rivaal Van Aert nadat Alaphilippe in de laatste kilometer van de race een gaatje achter zijn teamgenoot Zdenek Stybar liet vallen en Van Aert dwong dat te dichten. Door als tweede te eindigen, behoudt de Belgische aas een voorsprong van 4 seconden, voorafgaand aan de koninginnenrit naar Prati di Tivo.

Etappewinnaar Mathieu van der Poel na zijn winst: “Mijn zegegebaar aan de finish is afgekeken van een MotoGP-coureur, ik kan me niet precies herinneren wie [Fabio Quartararo red.]. Ik zag het op Instagram en ik beloofde mijn teamgenoten dat ik zou proberen het te kopiëren . Gisteren was ik een beetje boos op mezelf. Ik heb een fout gemaakt in de finale. Vandaag wilde ik echt winnen. Mijn team heeft geweldig werk geleverd door de eerste groep terug te brengen. Het gat dat Julian Alaphilippe liet vallen, had ik niet voorzien. Wout van Aert reageerde echter direct. Dat was perfect voor mij. Het had een rare situatie kunnen zijn, maar het pakte goed uit. Milaan-San Remo wordt een ander verhaal. Het is niet te vergelijken met de etappezege van vandaag, maar voor mij persoonlijk is deze etappezege een goed teken. ''

Wout van Aert, nog steeds in de Maglia Azzurra, vertelde: “Ik denk dat ik de etappeoverwinning heb gemist vanwege het gat dat Julian Alaphilippe achterliet ten gunste van Zdenek Stybar. Het was voor iedereen een verrassing. Ik moest reageren om de mogelijkheid om de etappe te winnen levend te houden. Mathieu zat daardoor in de perfecte positie. Maar ik nam in elk geval nog een ​​paar bonusseconden, dus het was niet allemaal negatief vandaag. Normaal gesproken is het voor mij erg moeilijk om morgen in die koninginnenrit de leiderstrui te behouden. Ik ben nog niet in zo’ n situatie geweest, maar ik ben er klaar voor om voor de trui te vechten. Jumbo-Visma is erg sterk en we hebben vandaag wat energie bespaard. Ik zal zo lang mogelijk volhouden. Ik zal proberen niet te veel tijd te verliezen als ik door de klimmers wordt gelost en we zien dan morgenavond of ik nog kan strijden om de eindzege. "
Uitslag 3e etappe:
1 - Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), 219 km in 5h24'18 ", gemiddelde snelheid 40,518 km / u
2 - Wout van Aert (Team Jumbo-Visma) z.t.
3 - Davide Ballerini (Deceuninck - Quick Step) z.t.

Algemeen Klassement:
1 - Wout van Aert (Team Jumbo-Visma)
2 - Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) op 4''
3 - Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step) op 10’’

RCS Sport Cycling Press OfficeMisschien ook interessant: