Chiusdino, 11 maart 2021 - Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) pakte zijn eerste overwinning van het jaar in een zware en lange aankomst bergop in Chiusdino waar Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) en Wout van Aert (Jumbo-Visma) als tweede en derde ( foto © LaPresse) een formidabel podium realiseerden nadat João Almeida (Deceuninck-Quick Step), eerder samen met Simon Yates (BikeExchange), Mikel Landa (Bahrain Victorious) en Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), werden bijgehaald in de laatste paar honderd meter. Van Aert behield de leiding in het algemeen klassement.
De etappewinnaar Julian Alaphilippe zei: “Het is een spannende finale geweest. Het was erg intens. Tijdens de race lag het tempo altijd erg hoog. Voor ons was het uitstekend dat João Almeida vooraan zat. Toen Geraint Thomas zijn aanval deed, begreep ik dat mijn tijd was gekomen om ook mijn versnelling te plaatsen, ook al stond er tegenwind. Het is een bijzonder gevoel om in de regenboogtrui in Italië te winnen, het land waar ik de trui heb veroverd. Ik realiseerde me dat het moeilijker is om races te winnen in deze trui, dus het maakt de overwinning van vandaag nog zoeter. Milaan-San Remo wordt een ander verhaal, misschien zal het vergelijkbaar zijn met dezelfde kanshebbers, maar het is niet het verhaal van vandaag. Ik wil er nog niet over nadenken. "

De Maglia Azzurra Wout van Aert zei: “Ik heb geen andere teams gevraagd om te werken. Misschien deed onze sportdirecteur dat wel, maar ik had er alle vertrouwen in dat vooral UAE Team Emirates zou komen helpen, maar op de beklimmingen, met de aanvallen, was ik nooit echt bang. Ik zei tegen de jongens dat ze zo snel mogelijk moesten rijden. We kwamen niet snel dichterbij, maar we hielden de ontsnapping op korte afstand voor ons. João Almeida heeft het lang overleefd en het was een zware sprint. De komende etappes zullen erg moeilijk te controleren zijn, maar de korte steile beklimmingen zouden me goed moeten liggen. Maar zaterdag met zo'n lange finish bergop, ben ik nog in het ongewisse. Die rit zal cruciaal zijn. Teams zoals UAE Team Emirates en Ineos Grenadiers zullen een bergtrein opzetten, maar we hebben ook sterke jongens. Ik heb er echter alle vertrouwen in, want de etappe van vandaag was al behoorlijk zwaar en het is ons goed gelukt. "

RCS Sport Cycling Press OfficeMisschien ook interessant: