Wout van Aert is er in geslaagd de eerste etappe van Tirreno-Adriatico te winnen. Aan de boulevard van Lido di Camaiore rekende hij in de massasprint af met Caleb Ewan en Fernando Gaviria. (Foto © LaPresse)

Zes vluchters kregen een vrijgeleide van het peloton. Tien kilometer voor de streep werden de koplopers ingerekend door de grote groep. In de straten van start- en finishplaats Lido di Camaiore begon Van Aert vroeg aan zijn sprint. Het lukte de concurrentie niet meer langszij te komen. Door zijn zege in de openingsetappe van de Italiaanse rittenkoers start de kopman van Team Jumbo-Visma donderdag in de leiderstrui. Het is voor Van Aert de eerste zege op de weg in 2021 en de vierde voor de ploeg.

Van Aert reageerde blij verrast. "Natuurlijk gingen we voor de zege. Ik had alleen niet verwacht dat ik vandaag direct zou gaan winnen in dit sterke deelnemersveld. Ik werd perfect gebracht door het team. Ik had besloten niet te lang te wachten omdat het een sprint op hoge snelheid was. Gelukkig kon ik het vasthouden tot op de streep. Ik ben heel blij dat mijn sprintersbenen er weer zijn. Een mooie bijkomstigheid zijn de bonificatieseconden. Daarmee pak ik toch al enkele extra seconden voorsprong op een hoop jongens. Ik wil het hoogst haalbare in het klassement bereiken deze ronde."

Veel dank ging daarom uit naar zijn ploeggenoten. "Zowel in Strade Bianche als vandaag reden we als een sterk team. De jongens hebben mij goed afgezet in de sprint. Het maakt me trots dat ik het werk van de ploeg heb kunnen afmaken. Wij manoeuvreren onszelf nu in een prima uitgangspositie voor de rest van de week. We rijden met een hoge moraal en hebben een hoop vertrouwen voor wat er gaat volgen in de komende dagen."

JUMBO-VISMAMisschien ook interessant: