Amsterdam, 5 maart 2021 - Wielerfans kunnen komende zaterdag gaan zitten voor een van de spannendste wielerklassiekers van het seizoen: Strade Bianche. Deze Italiaanse klassieker is berucht om zijn witte grindpaden door het idyllische Toscaanse landschap en eindigt traditioneel op de Piazza del Campo in Siena. Op zaterdag 6 maart zendt Eurosport de damesrace vanaf 12.30 uur live uit en om 13:50 begint de uitzending van de heren. Voor de wielerfans die niets willen missen en zonder onderbreking naar de wedstrijd willen kijken, is er een livestream op Eurosport.nl.

Favorieten Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Mathieu van der Poel maken allen kans op de zege. Of staat er dadelijk toch een outsider op het podium in Siena? Bij de vrouwen zijn Annemiek van Vleuten (winnares in 2019 en 2020), Anna van der Breggen en Lucinda Brand topfavorieten. Marianne Vos rijdt er voor het eerst (op de weg) namens de nieuwe Jumbo-Visma vrouwenploeg.

De renners leggen hetzelfde parcours af als vorig jaar. Dit bestaat uit elf sectoren met onverharde wegen van 63 kilometer in totaal. Strade Bianche staat niet alleen bekend als een mooie koers door het Toscaanse landschap, de race is enorm zwaar met veel hoogtemeters, opgeteld bijna 4.000m. De slotkilometer is het meest spectaculair, als de renners over de steile Via Santa Caterina (maximaal 16%) naar de finish rijden. In 2018 viel Wout van Aert daar nog van vermoeidheid van zijn fiets.
Vorig jaar bij de mannen won Wout van Aert voor Davide Formolo en Maximilian Schachmann (Foto podium 2020 © LaPresse - D'Alberto / Ferrari)

Strade Bianche is live te volgen op Eurosport en Eurosport.nl met gedetailleerde live-verslaggeving van Jeroen Vanbelleghem en Karsten Kroon. Nick Stöpler en Iris Slappendel verzorgen het commentaar bij de vrouwenwedstrijd. Kortom, top wieleractie om naar uit te kijken dit weekend.

EurosportMisschien ook interessant: