Antwerpen, 12 januari - Team SD Worx is afgereisd naar Denia, Spanje, voor hun eerste tiendaagse trainingskamp als onderdeel van de voorbereiding op het seizoen 2021.

De eerste twee dagen hebben de vrouwen van 's werelds beste wielerploeg van de afgelopen jaren aërodynamische tests op de wielerbaan van Valencia gedaan. Daarna stonden twee dagen voor foto- en videoverplichtingen op de agenda. Door het gure weer in Spanje werden de zware trainingen in het omliggende bergachtige gebied aan de Costa Blanca echter uitgesteld tot zondag 10 januari.

Teammanager Danny Stam is blij met de samenstelling van het team voor 2021: "Dit is een internationaal team met veel toprensters, dus we zouden op alle fronten moeten kunnen strijden voor de overwinning. De nieuw gekomen rensters zijn ook gekomen. Met de versterkingen betekent het hopelijk dat we meer rensters hebben in de finale, en dan draait het tenslotte allemaal om de tactiek. "

De Britse renster Anna Shackley heeft de reis naar Spanje niet kunnen maken vanwege de beperkingen vanwege het coronavirus op reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Desalniettemin was het dertienkoppige team bijna compleet. Het team leeft in een teambubbel, conform de COVID-19-richtlijnen van de International Cycling Union (UCI).

Olympische ambities

Anna van der Breggen zal komend seizoen de regenboogtrui dragen als zowel regerend wereldkampioen in de wegwedstrijd als wereldkampioen tijdrijden. Haar belangrijkste ambitie is om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, waar ze haar titel op de weg zal verdedigen en daarnaast hoopt ze weer op jacht te gaan naar een medaille in de tijdrit. "De Olympische Spelen zijn een belangrijk doel, maar ik zal ook proberen te genieten van mijn laatste seizoen als wielrenster. Volgend jaar zal ik mijn nieuwe rol als ploegleider van deze ploeg op me nemen", stelt Van der Breggen. "We hebben een nieuwe hoofdsponsor en een sterk team voor het komende seizoen, twee dingen die ons ertoe aanzetten om over de hele linie geweldige resultaten te behalen!"

Als nieuwe hoofdsponsor is SD Worx erg trots dat het team de kleuren van het bedrijf draagt. “We staan ​​als één team stevig achter de wielrensters en kijken uit naar het komende seizoen. Als toonaangevende leverancier van oplossingen voor mensen is het geen toeval dat SD Worx ervoor koos om de afgelopen jaren de nummer één dameswielerploeg te sponsoren. Net als in HR en salarisadministratie brengt wielrennen talent, technologie en teams samen om de zwaarste uitdagingen aan te gaan - zowel in het leven als op het werk. Samen met het team, onze klanten en medewerkers kijken we ernaar uit om dit seizoen groot succes te vieren. ", zegt Kobe Verdonck, CEO van SD Worx.

Team SD Worx PressMisschien ook interessant: