Zaterdag 26 september stond de Omloop van de Braakman na een uitstel van zes maanden alsnog op de kalender. Het werd een loodzware editie van dé kasseienklassieker in Nederlandse Loterij Topcompetitie. Stortregens, wind en kasseien teisterden het peloton en alleen de renners die ’s morgens hun beste benen hadden ondergeschroefd overleefden tot de diepe finale, waarin een select groepje voor de winst kon sprinten in de straten van Philippine.
Coen Vermeltfoort (foto © Leon van Bon/Topcompetitie) trok in de sprint aan het langste eind en verzekerde zich daarmee van de winst. De renner van VolkerWessels-Merckx droeg de emotionele zege op aan zijn voormalige ploeggenoot, strijdmakker en vriend Robbert de Greef. Hardrijder Jan-Willem van Schip kroonde zich in dezelfde wedstrijd met overmacht tot winnaar van het kasseiklassement dat sinds dit jaar naar Robbert de Greef is vernoemd. Op het podium mocht hij de prachtige kasseitrofee ontvangen uit handen van de zus en de vriendin van de renner die vorig jaar tijdens de Omloop van de Braakman een hartstilstand kreeg en drie weken later veel te vroeg overleed.
Met zijn overwinning legde Coen Vermeltfoort ook voor de tweede keer in zijn carrière beslag op de eindwinst in de Topcompetitie, zei het na een seizoen met slechts drie wedstrijden.

Nederlandse Loterij TopcompetitieMisschien ook interessant: