Net na haar ongelooflijke derde overwinning in de Giro Rosa, kwam Anna van der Breggen van Boels - Dolmans (Foto Specialized Bicycle Components/tomanti.cc ) naar de UCI Wereldkampioenschappen 2020 in Imola, Italië in de vorm van haar leven. Donderdag 24 september verschroeide ze het individuele TT-parcours op haar Shiv TT om haar eerste wereldkampioenschap in die discipline met 15 seconden voorsprong te pakken en uiteindelijk een vierde gouden medaille in haar carrière op haar palmares bij te schrijven.

Op zaterdag heeft de geweldige Anna de 143 km Wereldkampioenschappen wegrace gewonnen met een sprankelende solo. Toen de kopgroep van 30 rensters de laatste klim, de Cima Gallisterna, bereikte, reageerde Anna van der Breggen op een aanval van Van Vleuten om met 11 seconden seconden voorsprong op de top zich op kop van de wedstrijd te nestelen. Aan de finishlijn had Anna 1 minuut en 20 seconden voorsprong op haar achtervolgers. Het ongelooflijke vermogen van de nieuwe Tarmac SL7 liet zien hoe snel is te klimmen op de weg en de wereldvermaarde aerodynamische prestaties op de vlakke gedeelten - het is echt een One Bike to Rule Them All.

Anna's overwinning markeert haar tweede Elite World Road Race-titel, de vierde Nederlandse titel op rij, en daarmee is ze de tweede renster die ooit de TT / RR dubbel heeft gerealiseerd op het Wereldkampioenschap. Eerder werd die prestatie door de Franse renster Jeannie Longo's in 1995 in de boeken laten noteren. Een terugblik op Anna van der Breggens ongelooflijke palmares - klassiekers, etappekoersen, wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen, nationale kampioenschappen en natuurlijk Olympisch goud - vindt u op dewielersite.net op de pagina van de Zwolse.

Specialized Bicycle ComponentsMisschien ook interessant: