Rucphen 12 januari 2020 - Het was pas de tweede wedstrijd voor Inge van der Heijden waarin ze haar regenboogtrui kon tonen. Wanneer de Dames U23 gezamenlijk met de Elite rensters (en dat is vrijwel elke keer red.) rijden, mag een U23 dame niet in de regenboogtrui rijden. En dus ging Inge in een prachtig tricot van start in het NK veldrijden in Rucphen.
Is prolongatie van de WK-trui haalbaar ?
In de perstent (Foto © Bert Hulleman) deed de kersverse Nederlandse kampioen haar verhaal. “Het zal moeilijk worden. Ceylin del Carmen Alvarado is top momenteel en wint al meer dan tien keer dit jaar. Maar misschien gaat ze toch overstag en start ze op het WK bij de Elite in Dübendorf, Zwitserland. Dat betekent nog niet dat het dan een gelopen race is want Anna Kay is ook heel sterk. Ik ben nog niet op mijn niveau van vorig jaar toen ik in Bogense de regenboogtrui pakte. Maar we hebben nog een paar weken en ik denk dat er meer in zit.”
Heb je het parkoers al gezien en bekeken ?
“Nee dat niet. En we gaan het ook niet vooraf bekijken. We reizen op donderdag voorafgaand naar Zwitserland en zien het parcours dan voor het eerst. Ik heb gehoord dat het op een vliegveld is, dus het zal redelijk vlak zijn. Maar waarschijnlijk met wat kunstmatige hindernissen. We gaan het zien in de trainingen.”
Tekst: Bert HullemanMisschien ook interessant: