Bij de start van het seizoen 2020 kijken we naar de ploegen voor dit jaar.

Amsterdam, december 2019.
Na drie succesvolle jaren in de Tour richt Groenewegen zich op beide andere grote ronden. Ook Milaan-Sanremo en Brugge-De Panne staan weer op zijn programma. Groenewegen: “Het liefst doe je elk jaar alle drie de grote ronden. Maar je moet ook kijken: wat past het best bij mij? Waar heb ik de meeste kansen? Nu zijn er in het begin veel kansen in de Giro. We waren er vrij snel uit dat ik heel graag de Giro wil doen. En de Vuelta, met de start in Nederland. Vier jaar geleden ben ik bij de ploeg gekomen en toen heb ik gezegd dat ik in alle grote ronden ritten wil winnen. Dan wordt dit wel een heel mooi jaar om dat te gaan doen.”

Daar is volgens Zeeman goed over nagedacht. “We hebben heel veel samengezeten en ook echt goed nagedacht over zijn carrière in het algemeen. Hij heeft zijn contract verlengd. De komende vier jaar zit Dylan in dit team. Dan ligt er op tafel: wat wil je nog allemaal bereiken in je carrière? Daar is hij heel duidelijk in: zoveel mogelijk wedstrijden winnen en etappes winnen in grote ronden. Hij gaat met de best mogelijke hulp naar de Giro en de Vuelta. De Vuelta begint met een ploegentijdrit in Nederland. Gemotiveerder kun je ons daarvoor niet krijgen. Dat is een fantastische uitdaging en dat is ook de reden dat Tony Martin en Jos van Emden er zullen starten. Dat is een absoluut doel van de ploeg. Een start in Nederland, met twee sprintkansen voor Dylan Groenewegen. Daar willen we heel succesvol zijn.”
Op de foto Dylan Groenewegen die voor de Giro en de Vuelta gaat. Achter hem Tom Dumoulin die naar de Tour gaat. (Foto: © Bert Hulleman)

Team Jumbo VismaMisschien ook interessant: