Alkmaar 10 augustus 2019.
Opnieuw een ​​geweldige dag in Alkmaar, de Nederlandse stad waar de Europese Kampioenschappen op de Weg worden verreden.
Met twee wegwedstrijden op het programma. In de ochtend de heren onder 23 en in de middag de dames Elite. Beide wedstrijden resulteerden in een gouden medaille voor Italië en Nederland.

Nederland was favoriet in de damesrace en het publiek werd niet teleurgesteld.
Na controle over de situatie in de eerste rondjes, tot ongeveer 80 kilometer van de finish, ontvouwde zich een actie - die in de finale beslissend bleek te zijn - met de ontsnapping van Lisa Klein (Duitsland), Amy Pieters (Nederland) en Elena Cecchini (Italië) ). Het leidende trio behaalde snel een voorsprong van meer dan 2 minuten op het peloton, een voorsprong die ze ondanks de sterke wind de gehele verdere dag wisten te behouden.
In de laatste kilometers begon de voorsprong van de koplopers te slinken, maar het peloton slaagde er niet in om ze te achterhalen. In de eindsprint met drie haalde Amy Pieters het. Ze had woensdag al de gouden medaille gewonnen in de Mixed Relay. Pieters zette op 200 meter de beslissende sprint in gaf Elena Cecchini geen kans er nog over te komen. De Duitse Lisa Klein werd derde. Voor haar een derde medaille na haar tweede plaatsen in de Individuele Tijdrit en de Mixed Relay enkele dagen geleden.
Foto: Amy Pieters op het hoogste treetje met links de Italiaanse Cecchini en rechts de Duitse Klein. (Foto: UEC/Bettini)

Persbericht UECMisschien ook interessant: