Pruszków, 2 maart 2019 - Ook de vierde dag van het wereldkampioenschap op de baan in Pruszków (Polen) leverde de Nederlandse Loterij baanselectie een wereldtitel op, de vijfde alweer in vier dagen tijd.
Kirsten Wild en Amy Pieters reden in de Pruszków Arena naar goud op de madison voor de vrouwen. Het Nederlandse duo - vorig jaar in Apeldoorn goed voor zilver op het WK - bleef de Australische en Deense koppels voor. Wild behaalde vrijdag al een wereldtitel en kreeg zaterdag de zesde regenboogtrui uit haar loopbaan om haar schouders. Voor Amy Pieters was het de eerste keer dat ze wereldkampioene werd.
"Ik besef het nog niet goed. Ik voelde me vorig jaar gewoon een beetje schuldig tegenover Kirsten toen ik met haar naar zilver reed, terwijl ze alle andere onderdelen het goud had gewonnen. In dit baanteam wordt zoveel gewonnen dat het soms lijkt alsof alleen het goud telt. Maar gelukkig konden we dit jaar winnen en heb ik nu ook zo'n trui" aldus Amy Pieters.
Kirsten Wild vulde Amy aan: "Het liep zo dat we direct uitliepen. Op het laatst was het ideaal dat de Denen vooruit reden. Die pakten toen twee keer de maximale punten weg, waardoor wij ons alleen op de Australische vrouwen konden richten. Heel mooi om nu een keer een wereldtitel met iemand te kunnen delen."

Bron: Communicatie Topsport en Persvoorlichting K.N.W.U.Misschien ook interessant: