Bogense, 2 februari 2019 - Lucinda Brand en Marianne Vos bezorgden de Nederlandse veldritequipe eremetaal op de eerste dag van het wereldkampioenschap veldrijden in Bogense. De twee reikten tot respectievelijk zilver en brons in Denemarken. De Belgische Sanne Cant bleek te sterk voor een collectief sterk oranje blok en ging de Nederlandse rensters vooraf op het podium (Foto KNWU/Sportfoto.nl).
De Nederlandse vrouwen presteerden in de breedte bijzonder sterk, maar uiteindelijk waren zij niet tevreden met de plaatsen twee tot en met vijf voor Brand, Vos, Denise Betsema en Annemarie Worst. Brand was ronduit ontgoocheld over de uitkomst.
Na afloop verklaarde ze: "Ik weet niet of ik de sterkste was vandaag, maar ik weet wel dat ik er niet uit heb gehaald wat erin zat. Het is heel erg balen dat ik niet heb kunnen winnen, maar ik moet het er mee doen. In het begin van de koers heb ik misschien iets te nonchalant gereden, maar zo koers ik nu eenmaal als ik goed ben. Op de loopstukken was ik sterker dan de anderen en voor het overige kon ik goed mee. Maar ik vond het wel lastig om zelf ergens het verschil te maken."

Bron: Afd. Communicatie Topsport KNWUMisschien ook interessant: