Apeldoorn 29 december 2018. In het Omnisport Centrum in Apeldoorn hebben Kirsten Wild en Amy Pieters (Foto: Bert Hulleman) de nationale titel veroverd in de koppelkoers. Er stond geen maat op de klasse van de beiden die de concurrentie steeds hun achterwiel lieten zien.
De bedoeling van het koppel was duidelijk, snel de titel veilig stellen en de voorsprong in vrijwel elke puntensprint uitbouwen. Ze pakten heel vlot een winstronde en kwamen al in de beginfase op 20 punten voorsprong. De rest van de koers om het goud was een gelopen zaak.
De strijd om het zilver en brons was nog wel interessant. Met nog 50 van de 120 ronden te gaan rukte het koppel Van de Hulst/Markus op van de derde naar de tweede plaats toen de concurrentie even niet oplette. Maar daarmee hadden ze kennelijk hun beste krachten verspeeld want in de eindrangschikking belandden ze op de ondankbare vierde plaats en vielen zo naast het podium.
Het koppel Marjolein van het Geloof/Phaedra Krol sloeg echter gelijk terug, kwamen opnieuw op de tweede stek en koersten daarmee op het zilver af. Met een slotoffensief kwamen Roxanne Knetemann en Marit Raaijmakers nog naar de derde plaats.
Uitslag:
1 PIETERS Amy/WILD Kirsten 115 p.
2 GELOOF van 't Maria Apolonia/KROL Phaedra 23 p.
3 KNETEMANN Roxanne/RAAIJMAKERS Marit 22 p.
4 HULST van der Amber/MARKUS Kelly 21 p.
5 BLOEM Judith/HAAFTEN van Kirstie 13 p.
6 HENGEVELD Daniek/RIJNBEEK Maud 4 p.
7 DIJKSMAN Tessa/EICKHOF Juliet -39 p.
Niet gefinisht: TEESELING van Bente/ZOETE de Mylene

Bron: Sportmedia ProjektenMisschien ook interessant: