PESCHICI, 13 Mei 2017 – In 2012 won Ion Izaguirre de 16e etappe in Giro d’Italia in Falzes. Oudere broer Gorka moest op verjaardagfeestjes steeds passen als winst in de Italiaanse Grote Ronde ter sprake kwam maar nu kan hij zijn woordje meespreken. In de 8e etappe van deze 100ste Giro was hij succesvol. Gorka zat in de kopgroep van vier renners die met voorsprong op de streep in Peschici af stevende.
De Spanjaard kon profiteren van de val van Valerio Conti die in een bocht ten val kwam. Izaguirre zat in tweede positie en gaf in die laatste kilometer de Italiaan Giovanni Visconti (Bahrain - Merida) en de Spanjaard Luis León Sanchez (Astana Pro Team) geen kans meer. Zij werden twee en drie op 5 en 10 seconden terwijl Enrico Battaglin op slechts twee seconden van Sanchez de spurt van het peloton won. Daarmee bleef Bob Jungels - ondanks een val onderweg - nog steeds in de Roze leiderstrui.