Silence-Lotto gaat woensdag opnieuw op zoek naar de eerste grote zege van het seizoen. "Als het nu wel eens zou lukken, zou dat veel verzachten", zegt manager Marc Sergeant aan Sporza.

En "het kan" volgens Sergeant. "De conditie van Cadel Evans is zeer goed en bovendien ligt de Muur van Hoei hem. Hij kan er een strak tempo opleggen zodat niemand er nog voorbij geraakt. Vorig jaar kwam enkel Kirchen er nog over. Nu hopelijk niemand. De druk is er wel, maar deze ploeg heeft weinig met die uit de Vlaamse koersen te maken. We reden al goed, alleen ontbreekt de kers op de taart."

Cadel Evans zelf heeft ook vertrouwen. "Ik kijk uit naar de Waalse Pijl. Ik vind het een van de mooiste eendagskoersen van het jaar. Vorig jaar was ik tweede. Ik hoop het nu beter te doen. De Tour blijft het hoofddoel van het jaar, maar ik rijd hier graag en ik hoop hier ooit eens te kunnen winnen. De Waalse Pijl ligt me wellicht iets beter, maar Luik is dan weer wat prestigieuzer", zegt Evans nog aan Sporza.

Evans won dit jaar een rit in de Coppi Bartali, maar had wellicht meer verwacht van de Ronde van het Baskenland, waarin hij 4e werd en zijn meerdere moest erkennen in Alberto Contador.

"Mijn seizoen is tot nu toe gemiddeld: niet goed, maar ook niet slecht. Van druk heb ik geen last. Ik leg mezelf genoeg druk op. En we starten met de sterkste ploeg uit de teamgeschiedenis."

sporza.beMisschien ook interessant: