Het wielerpeloton raast ook bij Eurosport door: van dinsdag 25 tot en met zondag 30 april is de Ronde van Romandië live en exclusief te volgen via ‘the Home of Cycling’. De 71e editie - met naar verwachting onder meer Chris Froome en Nairo Quintana aan de start - begint en eindigt met een tijdrit. De live uitzending op Eurosport 1 begint op alle dagen om 16.00 uur. Uitzondering is zondag 30 april: op die dag is de slotetappe al vanaf 14.00 uur rechtstreeks te volgen. José Been en co-commentator Michael Boogerd nemen het wedstrijdverslag voor hun rekening.
De Ronde van Romandië begint dit jaar met een 4,8 kilometer lange proloog door de straten van Aigle, waar ook het hoofdkantoor van de wereld wielerbond (UCI) is gevestigd. Een dag later volgt direct een eerste aankomst bergop in Champéry. Na twee ‘tussenetappes’ is er op dag vijf - in Leysin - opnieuw een aankomst bergop. De slotetappe van de koers van dit jaar is een heuvelachtige individuele tijdrit van 18,3 kilometer in Lausanne.
De Colombiaan Nairo Quintana won vorig jaar de koers door het Franstalige deel van Zwitserland, maar hij is dit jaar niet aanwezig. Tweevoudig winnaar Chris Froome is een van de favorieten voor de eindzege, samen met zijn oud-ploegmaat Richie Port. Van de Nederlanders worden Wilco Kelderman en Robert Gesink aan de start in Zwitserland verwacht. De definitieve startlijst wordt een week voor het begin bekendgemaakt.
Nederlands succes
Joop Zoetemelk was in 1974 de eerste Nederlandse winnaar; Thomas Dekker in 2007 de laatste. Afgelopen editie was Tom Dumoulin op plek vijf de beste Nederlander. In 2011, 2012 en 2013 won de winnaar van ‘Romandië’ in datzelfde jaar ook de Tour de France.
Eurosport - Home of Cycling - zendt dit jaar ruim 200 dagen rechtstreeks wielrennen uit, waaronder de drie grote rondes: de Giro d'Italia (5-28 mei), de Tour de France (1-23 juli) en de Vuelta (19 augustus-10 september) plus 25 UCI World Tour-wedstrijden. Opgeteld is dat zo'n 2300 uur live wielrennen.

Bron: Eurosport persdienst.Misschien ook interessant: