Achter Marcel Kittel is Dylan Groenewegen tweede geworden in de eerste etappe van de Dubai Tour.
Groenewegen is blij met het goede resultaat maar weet dat er meer in zit. Na afloop verklaarde Dylan: “Het is een goede uitslag want ik klop een aantal grote sprinters (Cavendish, Degenkolb). Het is alleen geen overwinning en daarvoor ben ik hier. We kunnen het zeker beter, deze tweede plaats geeft mij hoop voor de komende etappes. Ik ben blij om de beste jongere te zijn maar ik wil hier graag winnen.”

Het was al snel duidelijk dat deze etappe ging eindigen in een massasprint. De 181 kilometer lange etappe startte in Dubai en al vroeg reed er een kopgroep weg en hielden de sprintersploegen het verschil onder controle.
Met nog 10 kilometer te gaan werd de kopgroep ingelopen en maakte het peloton zich op voor de massasprint. Na een gevecht om posities werd Groenewegen afgezet in het wiel van Kittel. Het leek erop dat Kittel te vroeg op kop maar de Duitser hield zijn snelheid hoog en niemand kwam er meer overheen. Groenewegen bleef in zijn wiel en kwam als tweede over de streep. Groenewegen vervolgde zijn relaas met:
“De finale was erg hectisch, ik zat bij Tom Leezer in het wiel maar we zaten net te ver van achteren. Op 500 meter van de streep besloot ik om op te schuiven. Ik kwam bij Cavendish in het wiel en op 300 meter voor de streep begon ik met sprinten. Toen Kittel aan ging kon ik alleen zijn wiel houden en er niet meer overheen komen. Ik kijk uit naar de volgende sprints.”
Maar de witte trui (Foto Credits ANSI) was een mooie beloning na een fantastische dag.

Bron: Team LottoNL - Jumbo.Misschien ook interessant: