De 18e rit in de Ronde van Spanje is op een massasprint uitgedraaid. Magnus Cort Nielsen was daarin de beste, goed voor de derde zege voor zijn ploeg Orica in deze Vuelta.De 18e rit was op papier voer voor de sprinters. Toch waagden van bij de start vijf renners hun kans. Vervaeke, Rolland, Beppu, Cattaneo en Jauregui reden een maximale voorsprong van 7 minuten bij elkaar, maar de sprintersploegen waren bij de pinken.

Etixx-Quick Step, Giant-Alpecin en Bora-Argon hielden de klok nauwlettend in de gaten en op 11 kilometer van de streep werd er dan toch een streep getrokken onder het avontuur van de vluchters, waarna de sprintvoorbereiding kon losbarsten.

Het werd een erg chaotische finale, waarin de klassementsrenners knokten om vooraan te blijven. Wonder boven wonder bleef iedereen overeind, maar het gewriemel bleek nefast voor de treintjes.

Giant-Alpecin dook op kop de laatste kilometer in, maar werd opgerold door de opkomende sprinters. In de sprint stond er geen maat op Magnus Cort Nielsen, die van ver aanzette en geen tegenstand duldde. Van Genechten sprintte naar de 5e plaats, Meersman werd 8e.

In het algemene klassement blijft alles bij het oude. Quintana begint morgen aan de tijdrit met een voorsprong van 3'37" op Froome.

sporza.beMisschien ook interessant: