De Italiaan Valerio Conti heeft Lampre-Merida een eerste zege bezorgd in de Vuelta. Hij reed solo weg uit een kopgroep van 12, met Lampaert en Wallays. Het peloton hield een urenlang dutje, met de zware rit naar de Col d'Aubisque van morgen in het achterhoofd.

Morgen trekt het peloton naar de loodzware Aubisque. Dat vooruitzicht leek heel wat renners af te schrikken, want na 19 kilometer kreeg een vlucht van 12 renners de zegen en begon het peloton aan een toeristentocht door het Baskenland.

De 12, met onder anderen Lampaert, Wallays, Stake Laengen, Lagoetin, Gogl en Conti, kregen een voorgift van meer dan 20 minuten. Lagoetin kwam als eerste boven op alle vier de beklimmingen en nam zo de bolletjestrui over van Quintana.

Op 30 kilometer van de streep waagde Wallays een uitval. Hij kreeg het gezelschap van Gogl, maar de twee werden al snel weer gegrepen. Daarna werd er slag om slinger gedemarreerd, waarbij vooral Stake Laengen zich ijverig toonde.

Maar de beslissende aanval kwam van Valerio Conti. De 23-jarige Italiaan sprong weg op 18 kilometer van de streep en zette zijn eerste achtervolgers op een minuut. De renner van Lampre-Merida kwam solo over de streep, een kleine minuut later moest Lampaert genoegen nemen met de 6e plaats in de sprint.

Het peloton bolde met een gezapig tempo na een kleine 34 minuten over de streep, in het algemene klassement blijft alles bij het oude.

Valerio Conti boekte zijn grootste zege uit zijn nog prille carrière. "Ik voelde me fantastisch goed", reageerde hij. "De finale was niet enorm snel, maar het ging de afgelopen dagen al heel snel en dat heeft er wel ingehakt."

"Ik voelde me in het begin van deze Vuelta niet zo goed, maar het gaat elke dag beter en beter. Dit was een uitgelezen kans voor mij."

sporza.beMisschien ook interessant: