Wielrenner Tim Declercq rijdt volgend seizoen voor Etixx-Quick Step. De 27-jarige Belg, in 2011 Belgisch kampioen bij de beloften, is klaar voor een stapje hogerop. De renner van Topsport Vlaanderen-Baloise is door het dolle heen met zijn nieuwe werkgever. "Het is een eer om voor dit team te mogen rijden."

Na Eros Capecchi, Rémi Cavagna, Dries Devenyns, Philippe Gilbert, Enric Mas en Maximilian Schachmann heeft Etixx-Quick Step nu ook Tim Declercq aan de ploeg van volgend jaar toegevoegd.

De 27-jarige Declercq wil hogerop en ruilt het procontinentale circuit voor de WorldTour-formatie van manager Patrick Lefevere, die met Declercq op zoek ging naar een specifiek profiel.

"We waren op zoek naar een renner als Declercq om onze ploeg te komen versterken. We volgen hem al een tijdje en stelden vast dat Tim perfect past binnen de structuur van het team."

"Tim is een sterke coureur waarop je in elke situatie kan rekenen. Hij heeft een grote motor die hij goed uitspeelt op het vlakke. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons vertrouwen niet zal beschamen en belangrijk zal zijn voor ons in het seizoen dat komt."

Declercq verdiende zijn sporen vooral met top 10-noteringen in eendagswedstrijden als de Coppa Bernocchi, de Ronde van de Finistère, Dwars door het Hageland, de Schaal Sels en de GP Samyn.

Bij Etixx-Quick Step hoopt hij die kwaliteit verder te kunnen uitspelen. "Dit contract is een droom die uitkomt. Ik ben ontzettend blij deel te kunnen uitmaken van dit team. Ik heb lang gepraat met Patrick Lefevere en ik weet wat hij van mij verlangt."

"Het is een hele eer om voor een ploeg te mogen rijden die evenveel van kasseien houdt als ikzelf en ik wil hen hier dan ook voor bedanken."

sporza.beMisschien ook interessant: