Wereldkampioene Lizzie Armitstead (27) heeft haar zaak gewonnen tegen het Britse antidopingagentschap. Bij een van de drie gemiste dopingtests werden procedurefouten vastgesteld.

Er dreigde een schorsing van twee jaar boven het hoofd van de Britse Lizzie Armitstead, nadat ze in het laatste jaar drie dopingcontroles gemist had buiten competitie. Door fouten in haar whereabouts.

Armitstead werd geschorst op 11 juli, maar het Internationaal Sporttribunaal TAS oordeelt nu dat het Britse antidopingagentschap bij een van de drie gemiste dopingtests prodedurefouten gemaakt heeft.

"Het TAS heeft geoordeeld dat de dopingcontroleur bij een van de drie tests geen degelijke pogingen heeft ondernomen om Armitstead te lokaliseren", luidt het. "Armitstead zelf is bij die gemiste dopingtest niet nalatig geweest, ze heeft de richtlijnen gevolgd."

Armitstead reageerde opgelucht na de uitspraak van het TAS. "Ik ben en zal altijd een cleane atlete zijn", zegt de 27-jarige wereldkampioene. "Tijdens mijn carrière heb ik al genoeg laten horen dat ik tegen doping ben."

sporza.beMisschien ook interessant: