Chris Froome deelde zijn concurrenten nog maar eens een ferme tik uit met de zege in de klimtijdrit. Ploegleider Servais Knaven reageerde tevreden na afloop. "Froome heeft nu bijna vier minuten voorsprong op de tweede, we kunnen nu bij wijze van spreken toekijken."

Servais Knaven loofde na afloop van de klimtijdrit vooral de indeling die hij samen met Chris Froome had overlopen. "We kozen er bewust voor om iets trager te starten, want in de eerste vijf kilometer kon je gemakkelijk al je krachten verspelen. Na die zware beklimmingen was het dan gewoon alles geven tot de finish."

"Chris heeft een uitstekende finale gereden en dat zorgt nu voor een comfortzone in het klassement. Het is nog spannend voor de tweede plaats, maar wij kunnen bij wijze van spreken toekijken. Dat betekent wel niet dat we onze alert en attente manier van koersen laten varen. We moeten gewoon doorgaan op ons elan van de afgelopen weken."

Sky rekent met andere woorden dus weer op het harde labeur van meesterknechten Landa, Nieve en Poels. Zij mochten vandaag een snipperdag nemen van de ploegleiding.

"We hebben één doel en dat is niet om nog iemand vijfde of achtste te laten worden. We willen de Tour winnen met Chirs Froome, maar we verwachten wel weer dezelfde helpers. Dat Poels, Nieve en Landa vandaag op het gemak hebben rondgereden, zal zeker zijn vruchten afwerpen."

"Toch mogen we nu niet denken dat het binnen is, want dan gaan we fouten maken. Het is belangrijk om altijd de focus te houden. We gaan dus niet zeggen dat de opdracht volbracht is, maar we zijn alvast op goede weg."

sporza.beMisschien ook interessant: