De Ardennenrit in de Baloise Belgium Tour is na 65 kilometer definitief stilgelegd. Na een zware valpartij, waarbij opnieuw twee motards betrokken waren, weigerden de renners nog voort te koersen. Aangezien er ook te weinig ziekenwagens waren, besliste de organisatie om met de renners in groep naar Verviers te rijden.

Na 65 kilometer in deze koninginnenrit doorheen de Ardennen wilden twee motoren over het fietspad het peloton voorbijrijden in een afdaling. Toen dat fietspad plots eindigde, raakten de motards in de problemen, waardoor ze ten val kwamen en in het peloton belandden en een pak renners meesleurden.

Stig Broeckx is het grootste slachtoffer. De renner van Lotto-Soudal, die ook in Kuurne-Brussel-Kuurne al werd aangereden door een motor, had lange tijd verzorging nodig langs de kant van de weg en werd dan afgevoerd naar het ziekenhuis van Aken. Er zou gevreesd worden voor een schedelbreuk.

Ook zijn ploegmaat Frederik Frison kwam ten val. In totaal waren 19 renners betrokken in de valpartij. 11 van hen zouden afgevoerd zijn naar het ziekenhuis.

De wedstrijd werd in eerste instantie geneutraliseerd om de dokters de kans te geven om de renners te behandelen. Na protest van de renners over het zoveelste ongeval met motoren, besliste de organisatie om de rit te annuleren.