Eli Iserbyt heeft het WK bij de beloften gewonnen. Hij was in de sprint sneller dan de Tsjech Toupalik. Quinten Hermans was de tweede landgenoot op het podium.

Na de WK-kater van gisteren kon het bij de beloften op papier niet mislopen voor de Belgen. Met Iserbyt, Hermans en Hoeyberghs had België gouden troeven in handen.

Daan Soete rolde de rode loper uit voor de Belgische spitsen. Achter zijn rug speelde Iserbyt het ploegenspel feilloos: de topfavoriet liet de buitenlanders in de bres springen.

Na een knap staaltje van de Nederlander Wouters was het verhaal van Soete geschreven. Wouters trok enthousiast door. Iets te enthousiast, want hij maakte een tuimelperte op het asfalt.

Het sein voor streekrenner Quinten Hermans om de Belgische harten sneller te laten kloppen. Onze landgenoot kreeg het gezelschap van de Tsjech Adam Toupalik, die over ijzersterke benen beschikte.

Bij het ingaan van de slotronde spurtte Toupalik als een bezetene en maakte hij het zegegebaar. Brute pech voor de Tsjech, die na zijn vergissing ook nog eens tegen de grond ging.

Toupalik knokte zich terug in het wiel van koplopers Iserbyt en Hermans. Met zijn drieën sneden ze de laatste rechte lijn aan. Iserbyt - met zijn vinnige beentjes - schoot er als een kogel uit en mocht victorie kraaien na een dolle race.

Iserbyt: "Drie keer gestorven in laatste ronde"

Kersvers wereldkampioen Eli Iserbyt glunderde na afloop in de Sporza-studio. "Ik had dit niet verwacht", vertelde Iserbyt. "In het begin voelde ik me heel slecht."

"Toen ik Toupalik een ronde te vroeg zag juichen, wist ik dat het beste er af was bij hem. Ik besliste om te speculeren op de sprint, waarin ik duidelijk de betere was."

"In de laatste ronde ben ik drie keer gestorven en begonnen mijn oren pijn te doen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar sta ik nu wel op het hoogste schavotje."

sporza.beMisschien ook interessant: