Net als vorig jaar is Amalie Dideriksen wereldkampioen geworden in de wegrit voor junioren. De Deense was de snelste in een sprint met een beperkte groep. De Belgen Saartje Vandenbroucke en Lenny Druyts speelden mee tot het einde, maar waren te moe om mee te sprinten. Vandenbroucke werd negende, Druyts kwam als 16e over de finish.

De start bij de juniores was behoorlijk nerveus, met een resem valpartijen in de eerste ronde. Daar was ook de Belgische Fien Delbaere bij betrokken en zij moest na de eerste ronde al opgeven.

Het beloofde een afvallingsrace te worden, maar na de eerste ronde daalde de rust neer over de rensters. Onderweg moest Eva Maria Palm wel ergens afhaken, maar Saartje Vandenbroucke en Lenny Druyts trokken wel met een koppeloton naar de laatste klim.

Daarop liet de Deense Amalie Dideriksen al een eerste keer de spierballen rollen. Zij reed samen met de Italiaanse Sofia Bertizzolo weg van de rest.

Het kloofje was niet groot genoeg om uit de greep van een select groepje te blijven, met daarbij Vandenbroucke en Druyts. Maar geen nood, want in de spint toonden Dideriksen en Bertizzolo dat ze nog overschot hadden. De Deense won, in hun zog werd Vandenbroucke negende en Druyts 16e.

sporza.beMisschien ook interessant: